Assalamualaikum :D
Ikan 3 Rasa resepi daripada buku 1 hari 1 resepi daripada Kak Liza yang begitu enak dan sedap rasanya.
IKAN TIGA RASA
Sumber : Chef Hanieliza
Dicuba Oleh : LinRosly
Bahan A
1 ekor ikan siakap
1 sudu makan tepung jagung
3 biji bawang merah
1 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
2 inci halia
minyak untuk mengoreng
Bahan B
3 sudu makan sos tomato
3 sudu makan sos cili
3 sudu makan sos tiram
3 sudu makan air
1 sudu teh gula
Bahan C
1 tangkai daun bawang
2 biji cili merah
2 biji cili hijau
2 biji buah tomato
Cara2:-
Sapukan Tepung Jagung Di Sekeliling Ikan. Goreng Ikan Menggunakan Minyak Yang Banyak Sehingga Masak Dan Kuning Keemasan. Angkat Dan Letakkan Di Dalam Pinggan Hidangan.
Keluarkan Minyak Dan Tinggalkan Dua Sudu Makan Minyak Bagi Menumis Bahan Yang Di Hiris Sehingga Wangi.
Masukkan Bahan Sos Dan Biarkan Mendidih Kacau Rata. Masukkan Bahan Hiasan Dan Tutup Api. Akhir Sekali Curahkan Sos Di atas Ikan.